tiistai 23. syyskuuta 2014

Rapeakuoriset sämpylät


12 kpl
  • 400 g vehnä- / spelttijauhoja
  • 100 g ruisjauhoja
  • 20 g hiivaa
  • 340 g vettä
  • 1 1/2- 2 tl suolaa

1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 3 min / tähkä.
2. Siirrä taikina isohkoon astiaan ja peitä tuorekelmulla.
3. Anna kohota jääkaapissa 10- 12 tuntia.
4. Laita uuni lämpiämään 230- 250 asteeseen.
5. Lusikoi taikinasta 12 sämpylää jauhotetulla lusikalla, leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle.
6. Paista n. 20 min.

Sämpylöiden ei tarvitse näyttää mitenkään hienoilta. Sämpylät muistuttavat keskieurooppalaisia  maalaissämpylöitä. Ulkoa ovat mukavan rapeita ja sisältä pehmeitä ja mehukkaita. Säilyvät pitkään tuoreina, mikäli vaan säilyvät ;-)

Vinkki
Tai tee tuore leipä. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle ja paista  40- 45 min 230- 250 asteessa.

Alkuperäinen ohje Thermomix Das Kochbuch TM5.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti