tiistai 11. marraskuuta 2014

Kesäkurpitsa-amaranttipaistos


6 annosta
  • 800 g kesäkurpitsaa reiluina paloina
  • 1000 g kuumaa vettä
  • suolaa/ kasvisliemijauhetta
  • 250 g amarantteja
  • 1 prk kidney- papuja
  • 100 g punasipulia puolikkaina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5-10 g öljyä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl pizzamaustetta tai oreganoa, meiramia, timjamia, basilikaa
  • (suolaa)
Päälle:
  • tomaattiviipaleita
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Lisää kulhoon kesäkurpitsalohkot.
    Aseta aika 2- 3 s / nopeus 4, lastaa apuna käyttäen.
3. Kaada silppu uuninkestävään laakeaan vuokaan ja laita uuniin.
4. Lisää kulhoon vesi ja kasvisliemijauhe.
    Aseta aika 5 min / Varoma / nopeus 1.
5. Lisää pestyt amarantit kulhoon.
    Aseta aika 20 min / 100 astetta / nopeus 1.
6. Kaada amaranteita siivilään ja kaada valutetut amarantit 
    uunivuokaan kesäkurpitsasilpun päälle. Pane takaisin uuniin.
7. Lisää kulhoon punasipulinpuolikkaat ja valkosipulinkynnet.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
8. Lisää öljy.
    Aseta aika 2 min / Varoma / nopeus 1.
9. Lisää tomaattimurska, mausteet (ja suola).
    Aseta aika 10 min/ 100 astetta / nopeus 1, ilman mittakuppia.
10. Levitä uunivuokaan valutetut kidney- pavut ennen kastikkeen levittämistä.
11. Kaada kastike päälle ja kruunaa paistos tomaattiviipaleilla.
12. Paista uunissa 200 asteessa kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Kesäkurpitsapaistos on todellinen proteiinipommi!

Tiesitkö, 
että tämä kesäkurpitsa- amaranttipaistos on todellinen proteiinipommi? Amarantin siemenissä on runsaasti proteiinia, ja lisäksi lysiiniä kaksinkertainen määrä vehnään verrattuna. Amarantissa on myös runsaasti kalsiumia, jopa enemmän kuin maidossa. Lisäksi amarantti on gluteeniton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti